Fluxxio

Werkwijze 2

1 | Plan

Fluxio gaat niet impulsief te werk, alles begint met een goed gesprek. Veel personeelsverloop? Administratie die opstapelt bij Human Resources? Terugkerende vragen omtrent work life balance? Tijdens een verkennende intake luisteren we naar hoe jouw HR-afdeling zich engageert, welke pijnpunten er vandaag zijn bij HR en wat jouw bedrijfsdoelstellingen - op korte en lange termijn - zijn. We organiseren dit gesprek in jouw onderneming, zo kunnen we meteen de in-house vibes opsnuiven.

2 | Scan

Nog voor het traject uit de startblokken schiet, informeren we HR tot in de puntjes. Met de neuzen in dezelfde richting zetten we de eerste stap naar een duurzame, transparante en haalbare flow. We scannen jouw bedrijf in de diepte via een survey die niet alleen awareness creƫert over de harde maar ook over de zachte kant van HR. Tijdens one-to-one interviews bespreken we de testresultaten vertrouwelijk.

3 | Advise

Op basis van de scan bereiden we een objectief reflectierapport voor. Gebrek aan teamcoaching? Nood aan een scherpe performance cycle? We bespreken de resultaten face-to-face en stellen meteen concrete acties voor. Verwacht jouw aan een pittige brainstorm. Ready? Set. Go!

4 | Act

Weet je niet hoe onze adviezen waar te maken? Niet vertrouwd met agile werken? Fluxio neemt de voortrekkersrol maar al te graag op zich! Domein per domein stellen we een heldere timing op met bijhorende verantwoordelijkheden met als resultaat? Een realistische roadmap die eerst 'Quick Wins' op de agenda zet en nadien bouwt aan een stevig langetermijnplan. Wij treden hierbij steeds op als sparringpartner, niet als fulltime teamlid. 

Tip: vragen bij HR-tools? Als HR-expert informeren we onafhankelijk en adviseren we op maat.

5 | Partner up

We hebben ons verdiept in jouw bedrijfsflow en zijn na afloop dan ook razend benieuwd hoe het vandaag loopt. Steevast plannen we na enkele maanden een opvolgingsmeeting in. Happy staff? Heeft je Senior HR Manager een live en glashelder overzicht? Of zijn issues aan het licht gekomen? Fluxxio zet graag de schouders onder een langetermijnaanpak. HR staat immers nooit stil. Wij duiken nooit in je zaak als fulltime consultant, maar reiken op tijd en stond de juiste inzichten en tools aan.

Duurzame HR-processen en happy employees?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x