Fluxxio

Scan

Op 5 domeinen analyseren we de maturiteit van uw HR-organisatie en leveren we een eindrapport op in 2 tot 4 weken. Vanuit dit rapport reiken we concrete aanbevelingen aan waarna we in co-creatie tot acties overgaan.

1 | Plan

Fluxxio gaat niet impulsief te werk, alles begint met een goed gesprek. Veel personeelsverloop? Administratie die opstapelt bij Human Resources? Terugkerende vragen omtrent work private balance? Tijdens een verkennende intake luisteren we naar hoe jouw HR-afdeling zich organiseert, welke pijnpunten er vandaag zijn bij HR en wat jouw bedrijfsdoelstellingen - op korte en lange termijn - zijn. We organiseren dit gesprek in jouw onderneming, zo kunnen we meteen de in-house vibes opsnuiven. Deze aanpak zorgt ervoor dat we de juiste ‘scope’ hebben voor de toekomstige opdracht.

2 | Scan

Nog voor het traject uit de startblokken schiet, informeren we het HR-team over de scope van de opdracht. We scannen jouw HR-organisatie op 5 domeinen conform onze methodiek. In de eerste benadering via een survey creëren we niet alleen awareness over de harde maar ook over de zachte kant van HR.
Tijdens one-to-one interviews  bespreken we de resultaten vertrouwelijk en gaan we mogelijks dieper in op gestelde vraagstukken. Nadien volgt de consolidatieoefening waarbij we alle pijnpunten en sterktes samenbrengen in een objectief reflectierapport.

3 | Advise

Gebrek aan teamcoaching? Nood aan een scherpe performance cycle? We bespreken de resultaten vanuit het reflectierapport face-to-face met u als opdrachtgever, en stellen meteen concrete acties voor via ‘aanbevelingen’. U bepaalt zelf welke topics voorrang moeten krijgen in de verdere aanpak op basis van de beschikbare middelen zoals tijd, budget en eigen resources.
Verwacht je aan een pittige brainstorm. Ready? Set. Go!

4 | Act

Weet je niet hoe onze adviezen waar te maken? Niet vertrouwd met 'agile' werken?
Fluxxio neemt de voortrekkersrol maar al te graag op zich! Domein per domein stellen we een heldere timing op met bijhorende verantwoordelijkheden.
Wat als resultaat?
Een realistische roadmap die eerst 'Quick Wins' op de agenda zet en nadien bouwt aan een stevige langetermijnplanning. Wij treden hierbij steeds op als sparringpartner, niet als fulltime teamlid. 

Tip: vragen bij HR-tools? Als HR-experts informeren we onafhankelijk en adviseren we op maat.

5 | Partner up

We hebben ons in het vorige traject verdiept in jouw bedrijfsflow en zijn na afloop dan ook razend benieuwd hoe het vandaag loopt. Steevast plannen we na enkele maanden een opvolgingsmeeting in.
Happy staff? Heeft jouw HR staff een live en glashelder overzicht? Of zijn er issues aan het licht gekomen? Fluxxio zet graag de schouders onder een langetermijnplanning. HR staat immers nooit stil. Wij duiken nooit in jouw zaak als fulltime consultant, maar reiken op tijd en stond de juiste inzichten en tools aan.

HR-kennisverrijkend werken is ons motto!


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x